Всесвітній день Таро, що відзначається щорічно 25 травня, є особливим святом для всіх, хто цікавиться цією унікальною символічною системою. Це день, коли ентузіасти, практики та просто допитливі люди по всьому світу об’єднуються, щоб вшанувати багатовікову історію Таро, його вплив на самопізнання та духовний розвиток.

Історія та Засновниця
Ідея створення Всесвітнього дня Таро належить Ден Елдер (DenElder), відомій тарологині, письменниці та популяризаторці Таро. Вона вперше запропонувала відзначати цей день у 2003 році. Метою було не лише створити подію для спільноти Таро, а й підвищити обізнаність про карти Таро як цінний інструмент для інтуїції, медитації та особистісного зростання, розвіюючи при цьому численні міфи та упередження.
Інтерв'ю з Ден Елдер
Натисніть, щоб розкрити
Інтерв'ю з Ден Елдер
Натисніть, щоб сховати
Що надихнуло вас започаткувати Всесвітній День Таро?
Моє натхнення почалося з двох “проблем” у Таро-спільноті. По-перше, це був скандал навколо телефонного бізнесу за номером 1-800, де в телевізійній рекламі була жінка з ямайським акцентом. Ну, вона була просто актрисою, яка виконувала свою роботу, але новини, мабуть, тоді були повільні, тому це було роздуто до абсурдних розмірів, і Таро виглядало так, ніби всі, хто ним займається – шахраї.
По-друге, це був конфлікт “Відкритого листа” в той же час… про який, я думаю, більше нічого пояснювати не потрібно? Багато хороших людей постраждали, і знову ж таки, деякі люди отримали заплямовану думку про Таро, а інші покинули Таро-спільноту, вигорівши від того, що сталося.
Було так багато злих слів, навіть Таро-люди ставали на чийсь бік один проти одного… Я хотіла замість цього “дня святкування”. Дня, щоб поділитися нашою любов’ю до цього інструменту і подолати наші розбіжності. Дня, коли кожен міг би просто зібратися і добре провести час, і докласти зусиль, щоб допомогти тим, хто не знайомий з Таро, зрозуміти, що воно має багато позитивних якостей.
Яким ви бачите майбутнє цього свята?
Моє бачення майбутнього просте. Я хочу, щоб це виросло більше, ніж я сама, і було внесено в календарі, щоб кожен, принаймні раз на рік, зупинявся і розглядав Таро як цінний інструмент для особистісного та духовного зростання. Переважна більшість людей, яких я знаю, використовують цей інструмент саме для такої мети. Я хочу, щоб більше людей усвідомили цю цінність.
Для яких цілей ви використовуєте Таро особисто?
Духовне керівництво, медитація, інтуїтивне прояснення, коли мені потрібен невеликий помічник. Я сильний екстрасенс, тому майже ніколи не використовую Таро для пророкування для себе.
Яка ваша улюблена колода Таро?
Мої робочі колоди – Tarot of the Old Path і Universal Waite, хоча моя колекція колод Таро налічує понад 500 колод. Жоден з моїх власних дизайнів колод ніколи не був завершений, тому що я ніколи не відчуваю себе достатньо задоволеною, щоб припинити над ними працювати. Вередлива! Вередлива! Вередлива!
Які, на вашу думку, є одні з головних переваг використання Таро?
Воно допомагає кожній людині зануритися в себе та свою інтуїцію. Усі відповіді лежать у нас, але нам просто важко слухати, тому Таро допомагає нам слухати той тихий, тонкий голос всередині кожного з нас. Зрештою, ніхто не знає нас так добре, як ми самі.
Як відсвяткувати Всесвітній День Таро
- Зробіть розклад Таро другу або навіть зовсім незнайомій людині.
- Отримайте розклад Таро для себе.
- Використовуйте Таро як інструмент для медитації та роздумів про мету вашого життя.
- Напишіть оповідання, засноване на одній або кількох картах Таро.
- Дослідіть магічне використання Таро.
- Організуйте Таро-захід у своєму місті.
- Використайте Таро абсолютно новим способом, якого ви ніколи раніше не пробували.
- Одягніть щось особливе (символічну прикрасу, малюнок на шкірі тощо), щоб вшанувати придворну карту або одну з мастей.
- Дослідіть і дізнайтеся хоча б один новий факт про історію Таро.
- Складіть список усього, що ви любите в Таро.
- Поставте собі цілі для розвитку ваших знань про Таро.
- Придбайте нову колоду Таро або обміняйтеся нею з другом.
- Зареєструйтесь у тарописі та покажіть цей сайт своїм друзям, щоб досліджувати карти Таро разом з нами 📚🥰✨️